Vad är skillnaden mellan ADSL och trådlöst bredband

här var en tid då internet var en enkel sak. Du skulle sitta på familjedatorn och få tillgång till internet via ett uppringt modem som gjorde ett roligt ljud när du loggade in och menade att ingen kunde komma igenom på telefonen (kom ihåg världen före mobiler?).

Nu finns det ett växande utbud av bredbandsprodukter tillgängliga och det kan vara svårt att vara säker som erbjuder vad. Här är vår guide till skillnaderna mellan de tillgängliga typerna.
Vad är trådlöst bredband?

Trådlöst bredband, eller WiFi, är det vanliga sättet hem över hela landet få på internet men det är en missvisande. Medan 3G-anslutningar för smartphones överför data via luften, är den trådlösa delen av trådlöst bredband anslutningen mellan den enhet du har tillgång till internet på och din trådlösa router. Bredband levereras till ditt hem via kablar, precis som om du kom åt internet via en ethernet-kabel ansluten till modemet. Den trådlösa routern gör i huvudsak jobbet för den kabeln och betyder trådlöst bredband kan faktiskt vara ADSL, SDSL eller kabel. Så vad är skillnaden mellan dem?